Ingeborg GaasterlandAdvocaat

Ingeborg  studeerde privaatrecht aan de Universiteit Utrecht. Zij werkte ruim 18 jaar bij Wijn & Stael Advocaten, waar zij deel uitmaakte van de sectie Insolventierecht. Vanaf 2001 trad zij zelfstandig op als curator en werkte zij ookgeregeld in teamverband mee bij grote faillissementen. Zij heeft vele rechtmatigheidsonderzoeken verricht en procedures gevoerd over bestuurdersaansprakelijkheid. Ook adviseerde Ingeborg diverse partijen over insolventievraagstukken en/of begeleidde zij hen bij een doorstart.

Ingeborg is binnen FIZ advocaten het aanspreekpunt voor zaken op het gebied van insolventierecht en ze ondersteunt de procespraktijk. Ingeborg ziet het als een uitdaging om een zo helder en gestructureerd mogelijk processtuk op te stellen zodat de feiten en rechtsvraag voor de rechter snel duidelijk worden. Zij analyseert complexe zaken grondig en brengt deze terug tot de kern.

Omdat de kwaliteit van het werk voor Ingeborg voorop staat, vindt Ingeborg het van belang om haar kennis en vaardigheden te delen en over te dragen. Zij heeft gedurende haar loopbaan dan ook veel jongere advocaten en faillissementsmedewerkers opgeleid. Ook binnen FIZ advocaten zal Ingeborg de jongere advocaten gaan opleiden. Tijdens haar loopbaan heeft Ingeborg gemerkt dat advocaten zich niet alleen juridisch maar ook persoonlijk verder willen ontwikkelen. Om advocaten ook daarin te kunnen bijstaan, volgt Ingeborg momenteel een gecertificeerde opleiding tot coach.