Corporate Story

Excelleren in ons vak

FIZ advocaten is ontstaan vanuit onze drive om te excelleren in ons vak en onze cliënten persoonlijk en resultaatgericht bij te staan. Wij geven strategisch advies, voorzien in juridische structuren, stellen contracten op en procederen op het gebied van financieel recht, insolventierecht en het algemene verbintenissen- en goederenrecht. Dat maakt ons tot een volwaardige strategische partner.

De afkorting FIZ staat voor Financiering, Insolventie en Zekerheid, terreinen die als het erop aankomt grote juridische expertise vereisen en tegelijkertijd een heel praktische component hebben. Wij zijn een nichekantoor waarin kennis van de juridische inhoud en ervaring met de praktijk op de werkvloer samenkomen.

Klanten in de volle breedte bijstaan

In ons kantoor komen kennis van het civielrechtelijke financieringsrecht, de bestuursrechtelijke toezichtwetgeving en het insolventie/ondernemingsrecht op een logische manier samen, zodat we onze cliënten over de volle breedte kunnen bijstaan: van de regels waaraan zij zijn gehouden tot de praktijk waarin zij moeten opereren.

We analyseren de situatie, maken een reële inschatting van risico’s, voorspellen wat onze klant kan verwachten en vertalen dit naar concrete actie. We zijn goed in het vinden van de juiste toon in de communicatie met de stakeholders en toezichthouders van onze cliënten. Het beste resultaat stelt onze klant tevreden en is meer dan de uitkomst van een incidentele opdracht.

Resultaat

We verbinden ons graag persoonlijk aan het resultaat. Bij FIZ weet u altijd met wie u zaken doet en heeft u er niet alleen juridisch, maar ook strategisch een partner bij. We staan open voor alternatieve tariefafspraken. Wij volgen de ontwikkelingen in ons vakgebied op de voet en publiceren daar geregeld over. Zo kunt u optimaal profiteren van onze kennis en ervaring.

Onze specialismen bestrijken concernfinanciering, hypotheken, objectfinanciering bij lease en huurkoop, capital markets, securitarisaties, dataprotectie, consumentenkrediet, zekerheden, beslag en executie en bestuurdersaansprakelijkheid. Bijzondere expertise hebben we in alternatieve financieringsvormen, zoals crowdfunding en blockchaintechnologie.