Aanbevelingen

161107-behouden-huis-logo-zwart-font-25-res

“Behouden Huis maakt het mogelijk dat de overwaarde van een woning wordt ‘opgegeten’ zonder dat hoeft te worden verhuisd. De bewoner hoeft geen huur te betalen en kan desgewenst tot zijn dood in de woning blijven wonen.

De bewoner blijft 100% eigenaar van de woning totdat alle betalingen zijn voldaan. Dit werkt met een akte van koop en levering, waarbij een opschortende voorwaarde tot levering is opgenomen. Behouden Huis wordt pas eigenaar van de woning als alle betalingen zijn voldaan of als de bewoner is overleden. Bij vroegtijdig overlijden wordt het restant doorbetaald aan nabestaanden. De Consumentenbond riep Behouden Huis in 2017 uit tot het beste Sale en Leaseback-product in Nederland.

FIZ advocaten heeft geadviseerd over de mogelijkheden en onmogelijkheden van dit product.

  • “FIZ is snel, professioneel en denkt goed met klanten mee. Voor ons heeft FIZ een aankoopstructuur uitgewerkt, die nog niet werd toegepast in Nederland. De aankoopstructuur van FIZ zat niet alleen juridisch goed in elkaar, maar was ook praktisch goed uitgedacht. Praktische haalbaarheid is iets dat andere advocatenkantoren soms uit het oog verliezen.”

    Bob Rebel oprichter en algemeen directeur van Behouden Huis, tevens FD Young Talent van 2019.