What we do

Strategie

Ondernemen in de financiële sector is werken op het snijvlak van markt en overheid. Wij denken strategisch met u mee zodat u succesvol en binnen de regelgeving opereert. We begeleiden u juridisch over de volle breedte van het proces, adviseren u over risico’s en kansen en geven ondersteuning bij complexe (her)structureringen en noodsituaties.

 • Omgaan met nieuwe ontwikkelingen, zoals de Brexit
 • Complexe (her)structureringen, opstellen funding-structuren en herfinanciering
 • Risk en compliance
 • Omgaan met bedreigingen, faillissementen, herstructureringen en liquidatie
 • Begeleiden van vergunningaanvragen, verklaringen van geen bezwaar en communicatie met toezichthouders als de AFM en DNB
 • Begeleiden bij onderzoeken en handhavingsmaatregelen
 • Beoordelen van de impact van nieuwe regelgeving
 • Samenwerking met tussenpersonen, franchisenemers en andere stakeholders
 • Geschillen, procederen, klachtenafhandeling
 • De betrokkenheid van zowel Jurian Snijders als van Michiel Claassen om samen met ons, van ons bedrijf SprayPay, een succes te maken is treffend. Beide heren staan altijd graag voor je klaar om je van goed advies te dienen. Wij persoonlijk kunnen dit kantoor je meer dan van harte aanbevelen.

  Max, Willem en Ernst Libourel SprayPay
 • Voor het Merius Investor Platform hebben we, samen met FIZ advocaten, inmiddels meer dan tien serieuze funding deals gerealiseerd. Zonder uitzondering zijn de tegenpartijen gerenommeerde buitenlandse institutionele investeerders die zich in de transacties laten begeleiden door de grote en bekende internationale law firms. Wij vinden het juist prettig om te kunnen samenwerken met een niche kantoor. In onze business is de ‘devil in the details’ en zijn de belangen groot. Met FIZ advocaten werken we nauw samen met zeer ervaren en betrokken specialisten die bovendien volledig gecommitteerd zijn om samen met ons te werken aan de verdere groei en het succes van ons investor platform.

  Cor Zwaan Managing director Investment Solutions
 • “Als internationale onderneming waren we op zoek naar een kantoor dat ons doorwrocht advies en stevige ondersteuning zou kunnen bieden. Dat hebben we gevonden in FIZ advocaten in Rotterdam. Hun brede ervaring, praktisch inzicht en constructief denken hebben geleid tot nauwe samenwerking op hoog niveau tijdens verschillende trajecten, steeds met het door ons gewenste resultaat. Werken met strakke schema’s kan een uitdaging zijn, maar FIZ is er altijd in geslaagd kwaliteitsoplossingen te ontwikkelen voor complexe structuren. We verheugen ons erop in de toekomst ook met FIZ samen te kunnen werken, nu onze onderneming op weg is wereldleider in onze markt te worden.”

  Nick F. Grooss CEO Welmac
 • “FIZ is snel, professioneel en denkt goed met klanten mee. Voor ons heeft FIZ een aankoopstructuur uitgewerkt, die nog niet werd toegepast in Nederland. De aankoopstructuur van FIZ zat niet alleen juridisch goed in elkaar, maar was ook praktisch goed uitgedacht. Praktische haalbaarheid is iets dat andere advocatenkantoren soms uit het oog verliezen.”

  Bob Rebel oprichter en algemeen directeur van Behouden Huis, tevens FD Young Talent van 2019.
 • “Voor het Merius Investor Platform hebben we, samen met FIZ advocaten, inmiddels meer dan fourteen serieuze funding deals gerealiseerd. Zonder uitzondering zijn de tegenpartijen gerenommeerde buitenlandse institutionele investeerders die zich in de transacties laten begeleiden door de grote en bekende internationale law firms. Wij vinden het juist prettig om te kunnen samenwerken met een niche kantoor. In onze business is de ‘devil in the details’ en zijn de belangen groot. Met FIZ advocaten werken we nauw samen met zeer ervaren en betrokken specialisten die bovendien volledig gecommitteerd zijn om samen met ons te werken aan de verdere groei en het succes van ons investor platform.”

  Cor Zwaan Managing director, CMIS Group Investment Solutions
 • “Sinds een aantal jaren werkt VGZ intensief samen met FIZ advocaten. Deze samenwerking kenmerkt zich door een professionele ondersteuning en advisering vanuit FIZ advocaten die sterk verankerd zijn in een stevig begrip en inzicht in de strategische overwegingen en belangen van VGZ enerzijds en anderzijds de realistische operationele eisen en praktijk van alledag. VGZ heeft geen behoefte aan zorgvuldig geformuleerde en theoretische adviezen maar weet zich echt geholpen door een praktische en kritische ondersteuning met een sterke focus op de bedrijfsvoering en de reputatie. Hierbij helpt FIZ advocaten VGZ continue de praktijk van buiten naar binnen te halen door het operationaliseren van de leerloop en het geven van praktische adviezen over het aanpassen van de bedrijfsvoering. Deze dienstverlening vindt plaats in een zeer prettige en professionele open sfeer waarin we van elkaar blijven leren en elkaar blijven stimuleren steeds de optimale dienstverlening te creëren voor onze verzekeren. Tenslotte doet FIZ advocaten dit tegen zeer concurrerende tarieven die lastig zijn te evenaren.”

  Miriam Clercx hoofd juridische zaken VGZ

Lorum ipsum dolor

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”