Aanbevelingen

schermafbeelding-2019-06-14-om-11.09.26

Welmac is een verticaal geïntegreerde onderneming die zich bezighoudt met alles wat met macadamia’s te maken heeft, zoals het kweken, de productie, verwerking en marketing.  WelMac is actief in Nederland, Portugal, Malawi, Swaziland en Zuid-Afrika.

WelMac streeft ernaar de grootste macadamiaproducent ter wereld te worden. Op dit moment heeft WelMac een kwekerij in Zuid-Afrika en met de hulp van diverse institutionele investeerders worden de activiteiten uitgebreid naar andere landen. Het beheer van de boomgaarden, het efficiënt gebruik van resources en optimaal watergebruik worden naar het hoogst mogelijke niveau gebracht.  

FIZ advocaten heeft WelMac onder andere bijgestaan bij het opzetten van een juridische structuur voor deelname in WelMac door institutionele investeerders zoals UFF Agri Investments en ForestEffect Fund, beide toonaangevende social impact investerinsfondsen voor duurzame leveringsketens in de agrarische sector.

  • “Als internationale onderneming waren we op zoek naar een kantoor dat ons doorwrocht advies en stevige ondersteuning zou kunnen bieden. Dat hebben we gevonden in FIZ advocaten in Rotterdam. Hun brede ervaring, praktisch inzicht en constructief denken hebben geleid tot nauwe samenwerking op hoog niveau tijdens verschillende trajecten, steeds met het door ons gewenste resultaat. Werken met strakke schema’s kan een uitdaging zijn, maar FIZ is er altijd in geslaagd kwaliteitsoplossingen te ontwikkelen voor complexe structuren. We verheugen ons erop in de toekomst ook met FIZ samen te kunnen werken, nu onze onderneming op weg is wereldleider in onze markt te worden.”

    Nick F. Grooss CEO Welmac