Aanbevelingen

schermafbeelding-2019-03-19-om-17.08.52

CMIS Group biedt Nederlandse en buitenlandse institutionele investeerders aantrekkelijke mogelijkheden om te beleggen in nieuwe Nederlandse woninghypotheken onder het label Merius Hypotheken. Via het Merius Investor Platform kunnen meerdere investeerders gelijktijdig op een eenvoudige en transparante wijze hun belegging matchen met hun veelal langlopende verplichtingen.

CMIS Group heeft een strategische samenwerking met Natixis, dat het Merius Investor Platform actief aanbiedt aan banken, asset managers, verzekeraars en pensioenfondsen. Natixis is het corporate en investment onderdeel van Groupe BPCE, de tweede bank van Frankrijk.

CMIS Group biedt het volledige pakket van servicing van hypotheken aan, zoals acceptatie, klantbeheer, bijzonder beheer, reporting en master servicing. Naast de servicing activiteiten behoren vooraanstaande franchiseformules zoals De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek tot CMIS Group.

FIZ advocaten heeft CMIS Group bijgestaan bij het structureren van het Merius Investor platform en het verkrijgen van de benodigde vergunningen en ontheffingen voor Merius Hypotheken. FIZ advocaten assisteert ook bij de toetreding van investeerders en het opstellen en uitonderhandelen van de transactiedocumentatie.

  • Voor het Merius Investor Platform hebben we, samen met FIZ advocaten, inmiddels meer dan tien serieuze funding deals gerealiseerd. Zonder uitzondering zijn de tegenpartijen gerenommeerde buitenlandse institutionele investeerders die zich in de transacties laten begeleiden door de grote en bekende internationale law firms. Wij vinden het juist prettig om te kunnen samenwerken met een niche kantoor. In onze business is de ‘devil in the details’ en zijn de belangen groot. Met FIZ advocaten werken we nauw samen met zeer ervaren en betrokken specialisten die bovendien volledig gecommitteerd zijn om samen met ons te werken aan de verdere groei en het succes van ons investor platform.

    Cor Zwaan Managing director Investment Solutions